"One of my favourite magicians and performers"

Michael Vincent,
drievoudig Close-up Magician of the Year

"Heel onderhoudend en geestig op een hoog niveau"


Professor dr. Peter Kes,

organisator van de 25th International Conference on Low Temperature Physics

"Een verbazing die je lang bijblijft"

Maarten Doorman,
dichter, essayist, recensent voor De Volkskrant

"Magische en tevens magistrale afsluiting"

Nederlands Tijdschrift voor Reumatologie

Tilman Andris op het podium

Podiumact ‘Een slaaf van de waarheid’

Tilman Andris is van opleiding filosoof, een ‘slaaf van de waarheid’, maar in deze act laat hij u als bedrieger aan uw verstand twijfelen met behulp van niets anders dan twee bekers, een paar balletjes, metalen ringen en een stukje touw.
Op het snijvlak van goochelen, bewegingstheater en vertelkunst heeft Tilman Andris voor drie klassieke trucs een vorm gevonden die u er met nieuwe ogen naar doet kijken.
Geschikt voor congresdiners, maar ook als centrale act voor een verjaardagslunch, een vernissage of als act in herhaling in een aparte ruimte.

Tijdsduur: 20 minuten (langere versie van 27 minuten beschikbaar.)
Talen: Nederlands, Engels, Duits

“Wie denkt dat hij weet wat hij ziet en dat alles is zoals het eruit ziet moet eens een voorstelling van Tilman Andris bezoeken. Verbijstering valt je ten deel. Zijn onze zintuigen zo slecht te vertrouwen? En wat en wie dan nog wel? Hier kan geen computerspel tegenop. Bovendien heeft deze goochelaar een navoelbaar plezier in de geschiedenis en de achter gronden van het goochelen. Geen flauw amusement, maar een verbazing die je lang bijblijft. Tilman Andris maakt duidelijk wat het woord ‘zinsbegoocheling’ werkelijk betekent!”

Maarten Doorman

dichter, essayist en kunstrecensent voor o.a. De Volkskrant

Over Tilman

Tilman Andris studeerde filosofie in Leiden en Oxford, maar besloot na zijn afstuderen om goochelaar te worden. In 2010 was zijn solo-optreden een van de hoogtepunten van het 'Circus der Gedachten' in Theater Carré. In 2013 gaf hij een TEDx-presentatie over vertrouwen, gezien vanuit het perspectief van de bedrieger. Tilman Andris vertoont goochelkunst op het podium en van dichtbij en treedt als spreker op met presentaties op het snijvlak van filosofie en bedrog.

Gedachtewisseling

Neem vrijblijvend contact met Tilman op!